Bedford Road, Clapham – London

The Mixed use Residential and office development is located just metres from a Network Rail viaduct on of the countries busiest stretches of the railway network at Clapham Junction.

The development comprises of a full footprint basement carpark with ground floor offices and three stories of accommodation. The structural solution requires a contiguous piled retaining wall for the basement with a piled basement. The basement slab and the basement retaining wall is formed using waterproof concrete.

The structure is steel framed from the basement to the 1st floor with a lightweight modular steel framing system to support the residential floors above. All the permanent civil engineering works for the project including highways, drainage, external works and site preparation were designed by JPG.